De halsbanden en lijnen worden steeds met de hand en op maat gemaakt, in overleg  met jou en volledig aangepast aan jouw wensen. Ze zijn duurzaam, oerdegelijk en zeer sterk, zowel de kleinere als de grotere varianten. 

De halsbanden worden door middel van een knooptechniek vervaardigd uit het originele US-made Paracord. Dit is zeer sterk nylonkoord dat zijn geschiedenis kent als het koord dat vroeger werd gebruikt door de parachutisten tijdens WOII. Na de landing werd dit touw van de parachute afgesneden en gebruikt voor allerlei toepassingen. Type III (de meest gebruikte variant) heeft een breekkracht van 249kg per touw, type I (de kleinste die ik gebruik voor halsbanden) kan een kracht tot 40kg per touwtje aan. Geknoopt (indien volgens de juiste methode) is dit uiteraard nog sterker waardoor het voor alle hondenrassen geschikt is.

Lijnen kunnen geknoopt worden van Paracord of gemaakt worden uit PPM (polypropylene Multifilament).  De PPM die ik gebruik kan verschillende diktes hebben (6-14mm), is een niet-toxisch materiaal dat goed bestand is tegen vuil en schimmel én neemt bovendien zeer weinig vocht op waardoor het makkelijker blijft drijven.

Voorbeelden van handgemaakte accessoires kan je onderaan deze pagina vinden en op de shop-pagina kan je naar hartenlust veilig en lokaal winkelen! Voor volledig op maat gemaakte items stuur je best een mailtje naar info@hunn.be

WELKE INFO HEBBEN WE NODIG?  _____________________________________

  • Halsomtrek van de hond (aansluitend gemeten met een lintmeter)
  • Gewenste sluiting (gespsluiting, kliksluiting of half-check).
  • Gewenste breedte van de halsband (dit hangt deels af van de gekozen knoop, maar kan vaak aangepast worden door de dikte van het touw aan te passen)
  • Gewenst patroon of knoop (neem gerust eens een kijkje in de galerij hieronder, maar voor specifieke wensen ben ik ook steeds te vinden)
  • Welke kleur(en) je graag zou willen (hier kan ik je uiteraard mee helpen mocht je er zelf niet direct uit komen)

Custom collars, made with love